Historiaa

Kuoromme historian havinaa vuodesta 1976 tähän päivään.

Arvo Ahokas perusti kuoron vuonna 1976 Kuopion kansalaisopiston yhteyteen, missä kuoro harjoittelee edelleen opintoryhmänä. Arvo koulutti ja johti kuoroa aina vuoteen 1996 saakka. Alusta alkaen ohjelmisto on ollut monipuolista koostuen pääasiassa kevyestä, tunnelmallisesta viihdemusiikista. Mukaan on mahtunut myös kansanlauluja ja hengellisiä lauluja ja viime vuosina mm. savolaissyntyisen Juice Leskisen tuotantoa.

Kuoro on pitänyt vuosittain konsertteja niin omassa maakunnassa kuin sen ulkopuolellakin, yksin tai muiden kuorojen kanssa. Suuria yleisömenestyksiä olivat mm. konsertit 1990-luvulla, joissa kuoro availi kuoroesiintymisessä “uusia ovia” esiintymällä ilman nuottikansioita ja liikkumalla esityksissään suunnitellun koreografian mukaan. Mieleenpainuvia olivat mm. konsertit “Minä laulan sun iltasi tähtihin” vuonna 1991 ja “Käy nuotiolle…”, operetti- ja mustalaismusiikin konsertti vuonna 1993.

30V-Juhlakonsertti 2003

1990-luku oli kuoron aktiivista aikaa. Tuolloin kuoro oli toteuttamassa kahta musiikkiproduktiota: vuonna 1994 yhdessä Tellus-teatterin kanssa Junnu Vainion elämään ja lauluihin perustuvaa näytelmää “Albatrossi ja Heiskanen” ja tämän musiikkinäytelmän innostamana vuonna 1996 operettia “Mustalaisruhtinatar”, jonka näki Kuopiossa 11.000 henkeä. Mukana oli valtakunnan tähtilaulajia, baritonit Tommi Hakala ja Jyrki Anttila sekä kuopiolaiset Seija Mikkonen ja Sirpa Huuskonen.

Kuopion kansalaisopiston Viihdekuoro on tehnyt esiintymismatkoja mm. Venäjälle, Tanskaan, Unkariin ja Yhdysvaltoihin. Italiassa, Saksassa ja Ranskassa kuoro osallistui kansainvälisille uittoperinnepäiville laulua ja tanssia sisältävällä hilpeällä tukkilaisohjelmalla, jonka ensiesitys oli Kuopiossa uittoperinnepäivillä vuonna 1992.

Mieleenpainuvimpia tapahtumia kuoron elämässä oli päästä esiintymään Pariisissa Unescon päämajassa järjestetyssä pohjoismaisessa gaalassa. Kuoron aktiivinen toiminta toi kuorolle vuonna 1994 Sulasolin Pohjois-Savon piirin myöntämän Kajjaus-tunnustuspalkinnon.

 

Juice soi Kuopion Satamatorilla 26.5.07 (kuva: KariMattiAntero Puustinen)

Kuoron nimeksi muutettiin svengaavampi Sawo Ensemble vuonna 2008 ja olemme jo aloittaneet valmistautumisen 35-vuotisjuhlakonserttiin vuoden 2011 syksyllä. Kehitämme ja laajennamme parast’aikaa vahvasti toimintaamme uuden taiteellisen johtajan johdolla, että voisimme kohottaa kuulijoidemme mielialoja jatkossakin kattoon – tai sen läpikin, HipHei!

 

Wappukonsertissa 2011 iloittelimme Raittiustalolla yhdessä yleisön kanssa yhteislauluin ja -leikein.

Kaivelemme vielä arkistoja, valokuvia sekä muistisopukoita…